utorak, 7. rujna 2010.

сон во чаша

Во чаша е сонот
што треба да го испиеш
сонот за убавите жени
со арома на дожд
за нивните нежни раце
и празни глави украсени со бујна коса
денеска те видов
по долги години отсутност
те препознав
ти беше
ама не си веќе мој
во чаша е сонот
што треба да го испиеш,
а потоа ќе се случи чудо
заљубеноста и лудоста
ќе ти донесат
тага што не се опишува.

Nema komentara:

Objavi komentar