petak, 10. rujna 2010.

кога сакам можам

Кога станувам рано
лицето ми е свежо
ама во главата војуваат проблемите,
а душата ми е како плодот на какаото
кога сакам можам
да шкртнам еден голем плус
за свое добро

го следам темпото на брзите чевли,
а внатрешниот плач ми е синтеза од шумови
на бирото имам повеќе од три,
а помалку од четири децении
што морам разумно да ги потрошам

кога сакам можам
да вметнам дар меѓу подароците
на слепо да ја копирам
Халеевата комета што нема да ја видам
и туѓите очи ќе се рашират од восхит
“кога сакам можам“
е мотото што ме оплеменува и крепи.

Nema komentara:

Objavi komentar