ponedjeljak, 13. rujna 2010.

близу твоите прсти

Невидлива стојам до тебе
на неколку сантиметри од твоите прсти
но ти го прегрнуваш провевот
на ова разјадено општество
што одамна е фрлено на колена
стојам близу твоите прсти
слободна да направам што ќе посакам
како водата во фонтаните,
а за се е виновен овој слободен стих
за сите ракувања
и љубови што не биле вечни
чекајќи еден мал допир
само со овој молив
стојам близу твоите прсти.

Nema komentara:

Objavi komentar