utorak, 14. rujna 2010.

мразам да се заљубувам

Мразам да се заљубувам
да го населувам со пеперутки
ова минијатурно тело
да фрлам мрежи во аквариум
и ништо да не уловам
да барам сребрена игла во сено
и некој трет да ми ја грабне наградата
мразам да се заљубувам
затоа што знам
дека љубовта умира
во саксиите што ги чуваме по дома.

Nema komentara:

Objavi komentar