utorak, 21. rujna 2010.

твојата тага

Ќе ја вдишам твојата тага
ќе ја испијам со утринско кафе
или со пладневен чај
ќе ја претворам во оружје
и како таква
скапо ќе ја продадам на неуки трговци
ако треба во туѓ двор
ќе ја закопам тагата,
но ќе те спасам
затоа што те сакам,
а не затоа што сум премногу добра.

Nema komentara:

Objavi komentar