petak, 24. rujna 2010.

таква сум јас

Доцна во ноќта пишувам
повеќе за себе
помалку за другите,
а во рани зори ја доживувам својата катарза
таква сум јас
јас што внатрешно и надворешно те анализирам
што на гости те канам
и пред нос ти затворам врата,
а сепак сум поправедна од тебе
јас што со персиски килим
би ти побегнала
и не би ти се вратила
таква сум јас
ако не ти се допаѓам
избриши ме од именикот
што го чуваш во својата свест и подсвест.

Nema komentara:

Objavi komentar