ponedjeljak, 27. rujna 2010.

прва љубов

Какви деца бевме,
а во какви луѓе израснавме
за се е одговорна првата љубов
таа што не натера
од карпа да излеземе
таа што беше
како вечно атрактивна вртелешка
како наивна офанзива
или како шуплива садистичка мисла
без критериум сакавме,
а семоќни не бевме
и се случи една
и потоа уште една љубов,
а се друго беше индиго хартија.

Nema komentara:

Objavi komentar