srijeda, 29. rujna 2010.

тажна химна

Лошата глетка ја тргнав од очите
и ја фрлив во проточна вода
од свиленото рамо вадев проколнати ѕвезди
за копнежи да немам
тажна химна пее моето срце
додека стојам пред врата со прашалници,
а внатре во собата
најгласни се оние што не вредат,
а јас сум единка еднаква на нула
што попусто го сака престолот
тажна химна пее моето срце,
затоа што животот само понекогаш
излегува од колосек
и само одбраните ги носи во бајките,
а јас не спаѓам во тоа среќно множество
родено за уживање
тажна химна пее моето срце,
а никој никаде не слуша.


Nema komentara:

Objavi komentar