subota, 2. listopada 2010.

води ме

На клоци го шутнав месецот
сега води ме со себе
во скромна палата
во стварно и нестварно
во топли краеви со занесна природа
и пријатни луѓе
ветувам ќе бидам послушна
ќе бидам женствена како секогаш
само води ме некаде
и не биди расипувач на забави
да тргнеме таму каде што одат
најубавите и најдобрите,
а по мене нека се влече
сивиот шал од литературни белешки.

Nema komentara:

Objavi komentar