ponedjeljak, 4. listopada 2010.

тешка задача

Имам тешка задача
да те заборавам
откако ти ќе ме заборавиш
да ти продадам
илјада и една празна приказна
да ти ја покажам мојата уметност
совршена како цвет на лаванда
да ти се доверам
дека меѓу запците на чешелот
имам малку среќа
само не знам како и кога
ќе ја потрошам
имам тешка задача
и затоа земам здив
пред да ти кажам некој лош збор.

Nema komentara:

Objavi komentar