subota, 9. listopada 2010.

чекор

Водената прашина
му се противи на храбриот чекор
на оној што се движи по црвен тепих
придружуван од познатиот “бумбаров лет“
чекор што нема да го одглумиш
чекор што нема да го поткупиш
со површни ветувања
чекор од никаде за секаде
и ако не те прегази
тој чекор ќе оседи
и ќе биде заменет со две детски насмевки.

Nema komentara:

Objavi komentar