srijeda, 13. listopada 2010.

задржи ме

Пред да го спакувам куферот
задржи ме за конец од палтото
за ноктот на малиот прст
задржи ме во твојот свет
со лошо маскирани луѓе
со тајни вредни за озборување
пред да соберам два плус два
заведи ме со твојата незаменлива ведрина
и задржи ме во тој проклет свет
што толку го посакувам.

Nema komentara:

Objavi komentar