subota, 16. listopada 2010.

жени

Надворешно убави
внатрешно сиромашни
такви се денешните жени
направени од соништа
тие имаат лажни засолништа
а јас немам никакво
нивните прсти се вкочанети
а моите се како немирни балерини
фигури направени од светлина
што го опиваат просторот
го распрскуваат својот шарм
ги освојуваат туѓите симпатии
а се нарекуваат жени.

Nema komentara:

Objavi komentar