ponedjeljak, 18. listopada 2010.

последна солза

Очите се налутија
ја сронија последната солза за тебе
таа се растече по кремастобелата подлога
која со годините ја губи
убавината, свежината, влажноста
очите плачеа за виножито
во солзите имаше капки роса
те предупредив, навикни се
од утре и солзите штрајкуваат.

Nema komentara:

Objavi komentar