nedjelja, 28. studenoga 2010.

бaталјон реченици

Со магливи букви
наредив цел баталјон реченици
на фронт те испратив
хиерархија измислив
на врвот те поставив
ја смирив топката
ги решив тешките задачи
едно добив
друго изгубив,
ама не потфрлив
сакав заедно да старееме
и ти составив баталјон реченици
во чест на твојата вечна душевна убавина.

Nema komentara:

Objavi komentar