srijeda, 1. prosinca 2010.

запри се

Плоден е периодов
рацеве ги има насекаде
гласот се развива
за песна со силен вресок
затоа запри се
не кради ги моите брошеви
ако твојата мудрост не вреди
ако твојата психологија
не носи резултати
запри се
послушај како шуми
моето мирно море
како засебен и недопрен свет
како вечен еликсир
запри се
пред да ти го затнам
дотурот на среќа
и да го истурам твојот омилен,
но горчлив пијалок.

Nema komentara:

Objavi komentar