petak, 12. studenoga 2010.

ми рекоа

Ми рекоа патот е долг
ми рекоа добро е да се лаже
го живеев својот сон
и никој веќе не ме поздравуваше
не најдов лек за мене
и за луѓето што ги повредив
им реков моите реченици се моја биографија
копајте во нивните корења
и таму ќе ме најдете
ми рекоа драгоцените песни
ќе ми ги изгорат во каминот
и од чадот ќе ми направат
црно - бел портрет
рекоа сешто
и с
è стана прашина во ветер.

Nema komentara:

Objavi komentar