ponedjeljak, 15. studenoga 2010.

дете

Во добата на зелените тинејџери

јас бев возрасно дете

животот беше тркало

напредокот беше летало

чекор составен од мали чекорчиња

ноќта не се одвојуваше од својата пелерина,

а јас на проблемите им удирав шлаканици

и во касичка штедев пари

за да си купам убави работи

љубовта се трошеше како училишна креда,

а потоа остануваа само валкани раце

и не можевме сите да имаме се

другите пораснаа,

а јас останав дете

и си купив време за бавно поправање на грешки.

Nema komentara:

Objavi komentar