petak, 19. studenoga 2010.

мое и твое

Сe е заедничко

а ништо не делиме

имаме само вертикален круг

а во него жена по име полноќ

девојка со фигура на виолина

и џубокс со половични песни

ќе те фатам за рака

и ќе те одведам во тунел

каде никогаш никој не бил

или ќе те хипнотизирам со својата убавина

или духовите ќе го населат твоето тело

ќе заспивам на твоето рамо

ќе те обликувам како глина

и заеднички ќе направиме синтеза

од сe што е мое и твое.

Nema komentara:

Objavi komentar