ponedjeljak, 22. studenoga 2010.

Петар Пан

Долетај како Петар Пан
ќе те видам само јас
ќе ти кажам
дека за тебе не најдов замена
дека грдо пишувам
дека ги среќавам
твоите сенилни жени
дека млекото што го пијам
мириса на свежи јагоди
дека другите ми завидуваат
дека сите ги бараат
материјалните добра,
а мене ми треба разговор
затоа долетај како Петар Пан,
на зборното место
ќе те видам само јас.

Nema komentara:

Objavi komentar