petak, 3. prosinca 2010.

ти пишувам

Со млаки зборови ти пишувам

развивам приказна за внуци

и генерации што следат,

а околу моето вредно перо

се мотаат кадриците на дрските жени

ти пишувам од срце

одговорна како секогаш

пишувам за да не ми биде здодевно

за да ја исцедам душата како сунѓер

за да не ме заборавиш

ти пишувам свесно и посветено,

а денот е мал

за да можам наеднаш да кажам се.

Nema komentara:

Objavi komentar