nedjelja, 5. prosinca 2010.

да ги смениме улогите

Да ги смениме улогите

ти да стоиш на кршлив

а јас на стабилен брег

ти да бидеш жеден кактус

а јас капка вода што недостига

ти да ми бидеш доверлив и предан

а јас стопати да те измамам

ти да молчиш

јас сама со себе да зборувам

да ги смениме улогите

па нека има од се по нешто

за мене авантура и удобност,

а за тебе непријатност

да се биде во туѓа кожа

и да се заземе туѓо место.

Nema komentara:

Objavi komentar