utorak, 14. prosinca 2010.

предизвик

Нова година
како нов предизвик
како проста реченица
како мапа сиромашна со знаци
како игра со голем влог
а мала добивка
денес е рано
а утре ќе биде доцна
за да ти кажам што мислам
нов ден како најнов подарок
а во него луѓе
што треба и мора да ги сретнам
за да ставам потпис и печат
на одлука што далеку ќе ме однесе
на нова дестинација
до посакуваниот предизвик
што само мене ме чека.

Nema komentara:

Objavi komentar