nedjelja, 19. prosinca 2010.

за да бидеме еднакви

За да бидеме еднакви
треба со очај да те погледнам
да бидам студено стакло
да живеам со полна пареа
да не сакам никого
а сакана да бидам
за да бидеме еднакви
треба да се прегрнувам
со непријатели
да се дружам
со предавници
да градам мостови
со погрешни луѓе
за да бидеме еднакви
треба кратко да живееме
како сите нормални луѓе
како нешто што расте
се обликува
созрева
се труди
дава се од себе
и на крај исчезнува.

Nema komentara:

Objavi komentar