četvrtak, 6. siječnja 2011.

една и единствена

Како извор навираш во мене

и те мерам во точката на твојата

широчина, височина, длабочина

возот на животот запре

и врз неговото тело те насликав

како бела невеста со румени образи

ти си ѕвезда што не згаснала

и додека бдееш над мојот сон

така бескрајна, забранета и вечна

една и единствена

засекогаш љубов моја.

Nema komentara:

Objavi komentar