subota, 8. siječnja 2011.

сакај ме

Кога блескам во бела облека

кога се плашам да бидам среќна

или кога цврсто стојам на нозе

сакај ме без приговори и без обѕири

кога фобиите ќе ги погребам в шума

кога со зборовите ќе си играм

како што ќе ми текне

кога луѓето ќе ги манипулирам по заслуга

и тогаш бескрајно сакај ме

во денешно време

треба да си дијамантска обетка

за да висиш на некое убаво уво

а јас не се загледувам во туѓи примери

поинаку потковани

и кога ќе направам погрешен избор

сакај ме без обѕири и без приговори.

Nema komentara:

Objavi komentar