srijeda, 19. siječnja 2011.

балада

На карпа лежи балада

добро срочена

напишана со една рака

создадена од срце,

но дали ти е доволна?

на мирна карпа спие баладата

за една бодликава љубов

за убавото име на поетесата

за ленениот фустан

што живее преку лето

на дланката имам таква балада

со грст емоции

и со неизвесен крај

но дали ти е доволна?

ако не ти е

земи ме и мене.

Nema komentara:

Objavi komentar