petak, 21. siječnja 2011.

oва е место

Ова е место

каде се вежба дисциплина

каде се учи

тешка љубовна лекција

каде се импровизира пријателство

ова е место

каде се живее брзо

каде времето не прави паузи

каде се може да се купи

по нарачка

ова е мое место

моја снежна градина

врв по кој се искачуваат

само луѓето што ме сакаат

и оттаму ми пуштаат

конфети со среќа

место каде јас

со последни сили

ги туркам малите несреќи

и ти го давам

последното свое срце.

Nema komentara:

Objavi komentar