subota, 22. siječnja 2011.

го студирав животот

Го студирав животот

во гимназијата на мојата младост

еден глас ме довикуваше во ноќта

некоја светилка го затвораше кругот

на моите илузии

и таму каде заврши албумот на светот

се отвори мојот сон

со моите зборови

ја правев златната труба на вистината

и повторно го студирав животот

во гимназијата на мојата младост.

Nema komentara:

Objavi komentar