subota, 5. veljače 2011.

ако ти речам

Ако ти речам да ме оставиш
нека се случи веднаш
ако побарам да ме заборавиш
нека биде по извесно време
ако посакам да бидеш верен
не крши ги твоите бедни правила
ако ти речам
дека сум мала, млада и незрела
остави контрастите да се одвојат
препиши ми несторени гревови
и наречи ме со погрдни зборови
ако ти речам
однадвор да ги затвориш
сите можни врати и порти
биди послушен
само сува и бескорисна пепел
нека остане
од овие мали симпатии
што ги раѓаат големите љубови.

Nema komentara:

Objavi komentar