ponedjeljak, 7. veljače 2011.

манипулација

Манипулација,

тоа е кога бисерот ќе стане железо

кога изгубениот ќе се пронајде

а свесниот ќе се заборави

манипулација,

тоа е лицемерие

примамливо како најпосакуваните жени

како елегантен скок

во уметничко лизгање

манипулација,

тоа е кога добрите

ги пресретнуваш

со отровни зборови

кога скапоцените руни

ги фрлаш на стар тепих

и кога самовилски сон

ќе доловиш среде топло лето.

Nema komentara:

Objavi komentar