nedjelja, 13. veljače 2011.

стравови

Се плашам
дека чашата и чинијата
ќе ги снема од масата
и дека виљушката ќе остане сама
се плашам
дека ножот под креветот
нема да убие
ама ќе рани некого
се плашам
дека во блиска иднина
ќе ти недостигам
како суштество
опседнато од стравови
дека ќе се удавам
во езерце со златни рипки
затоа што само таму
можам да воскреснам.

Nema komentara:

Objavi komentar