utorak, 15. veljače 2011.

луд ритам

Од блиски пријатели
позајмив седум животи
преминав во друга димензија
влегов во твојата сакана куќа
главата ја потпрев на колена
и го слушав лудиот ритам
на сопственото срце
што не е големо
ниту пак е мало
на истото она срце
што некогаш те сакаше
ги слушам и наредбите и желбите
на ова очајно срце
и се восхитувам
на неговиот луд ритам.

Nema komentara:

Objavi komentar