nedjelja, 20. veljače 2011.

стрелец

Со питоми птици

ќе полета стрелецот

кон украсени ѕидови

кон високи дострели

ќе порасне

ќе стане голем човек

ќе постапува вистински

во вистинско време

со бели птици

ќе полета стрелецот

и нема да денгуби

нема да чита хороскопи

нема да слетува

на пусти острови

само надеж и лилјани

ќе разнесува

за луѓе заборавени

за суштества осамени

за оние што некогаш

биле сакани.

Nema komentara:

Objavi komentar