ponedjeljak, 21. veljače 2011.

по навика

По навика ја веднам главата
со мрзлив поглед те анализирам
за да најдам знаци на каење
бидејки во некои поубави времиња
те сакав премногу
од земјата до небото и назад
и малку повеќе
по навика ја кревам главата високо
со мртов поглед те набљудувам
ги тестирам твоите постапки
мерам и премерувам
а оправдување не наоѓам
по навика
ти ја деградирам самобендисаноста
ако не се предадеш сега
те чекам во некој иден живот
со емоции да се пресметаме.

Nema komentara:

Objavi komentar