srijeda, 9. ožujka 2011.

чекори на срна

Со чекори на срна
научив брзо да трчам по тебе
да те стигнам во штури предели
но не и да те задржам
се потрудив
да блескам без накит
да ти бидам симпатична
и внатрешно убава
па да се закитам со доблести
со чекори на срна
решив да се прикрадувам
во твојот таинствен универзум
да глумам дека заборавам
кога нема добра за паметење
а кога не сакам
и кога не мислам
тогаш и ветер може да ме однесе.

Nema komentara:

Objavi komentar