petak, 25. ožujka 2011.

важно поглавје

Ти си светост
ти си симбол на долготрајна радост
ти си среќно поглавје
од мојот живот
но сфатив дека половина срце
и пресечено јаболко
не прават целина
ти си желба за подобро утре
што вирее во сечие око
твоја е водата во реката
и дождот во облаците
ти си важно поглавје
од мојот живот
но знам дека половина срце
и пресечен портокал
не прават целина.

Nema komentara:

Objavi komentar