srijeda, 30. ožujka 2011.

си ја уништив душата

Си ја уништив душата
затоа што цел ден
го следев сонцето
и гледав во неговите очи
затоа што полици со поезија
паднаа врз мене
и ме раскостија на ситни парчиња
во различни форми
си ја уништив душата
случајќи погрешни совети
а сега сум човек
со празен споменар
и немирно срце.

Nema komentara:

Objavi komentar