subota, 9. travnja 2011.

ме тераш

Ме тераш да застанам
да се замислам
па да се покајам
што те сретнав
во погрешно време
ме тераш
да бидам втора виолина
да ти дадам трета,
четврта и петта шанса
па да ги фрлам црните чевли
што носат несреќа
ме тераш
да размислувам во еден правец
да се поклонувам на машката суета
и да се помирам со судбината.

Nema komentara:

Objavi komentar