ponedjeljak, 18. travnja 2011.

живи стакла

Остана само пуста желба за пријателство
и самозапознавање
па на плус четириесет
за своја душа
пишувам неколку редови
и преку живи стакла
ти го подавам показалецот
во едната рака имам лед
а во другата те имам тебе
и на минус петнаесет
пишувам за своите исчекувања
и преку ѕидови ти зборувам
ама ти ништо не слушаш
но знам дека се ќе се среди
штом ги соборам овие живи стакла.

Nema komentara:

Objavi komentar