četvrtak, 21. travnja 2011.

магични пенкала

Магични се овие пенкала
што така убаво те опишуваат
ти праќаат прегратки и бакнежи
те мотивираат да живееш
те лажат дека си речиси совршен.
Магични се моите пенкала
што волшебно те сликаат
а јас нема да се спасам
ни од нив, ни од тебе
ни од мојата инспирација
што тежи и натежнува.

Nema komentara:

Objavi komentar