petak, 6. svibnja 2011.

новиот ден

Новиот ден носи нов појадок
небото се исчистило
мравките собрале храброст
колку цела една планина
тетратките ми се проветрени
а на местото на уморното срце
ставив будилник
новиот ден носи нови горчливи напивки
ќе ги испијам сите до една
без да се отрујам.

Nema komentara:

Objavi komentar