nedjelja, 12. lipnja 2011.

тебе ти е лесно

Ме ставиле во аквариум
да им се додворувам на малите риби
а големите да шетаат наоколу
ме заклучиле во соба со пралини
да го пробам слаткиот вкус на животот
а тебе ти е лесно
на твоја страна се ѕвездите,
и вселената и луѓето
и среќата за тебе работи
а кога имаш се
со еден чекор
можеш да ме заборавиш.

Nema komentara:

Objavi komentar