utorak, 14. lipnja 2011.

халуцинација

Скитникот се покрил со дожд
и замислил дека има дом
жолтиот лист се исплашил
од кафеавата смрт
и посакал да се скраси во хербариум
сиромашниот се помолил за богата трпеза
осаменикот побарал љубов
а јас на провев стоев
и сенките ги крстив со твоето име
ме удри намерно
за другите да се насмеат
сега ни болка не чувствувам
а по тебе се е халуцинација.

Nema komentara:

Objavi komentar