četvrtak, 16. lipnja 2011.

двојници

Копчињата се фрлени на подот
ноќта страстно се соблекува
самодовербата мина низ големите порти
денеска за првпат видов јаболко
што успеало самото себе да се изеде
те сретнав и тебе во поинакво издание
а ноќта во софата примила погрешен љубовник
затоа што сите ние сме нечии двојници.

Nema komentara:

Objavi komentar