četvrtak, 16. lipnja 2011.

букет за сите

Не чепкај го букетот
вазната ќе се расплаче
градината ќе се натажи
не чепкај го цвеќето
ќе го посветам
на сите што заминале и доаѓаат
во овој краток земски живот
на сите што ги оставив
и што ме напуштиле
не кини го цвеќето
тоа е букет за сите нас.

Nema komentara:

Objavi komentar