utorak, 21. lipnja 2011.

го испив твоето вино

Своја сум, а сепак личам на тебе
бидејки го испив твоето вино
и оттогаш облакот од солзи
е моја мека перница
ја понесов твојата тежина
ги копирав твоите грешки
ги носев алиштата што не ми прилегаат
го испив твоето вино
за да бидам ти,
за да дознам што сакаш и што мислиш.

Nema komentara:

Objavi komentar