utorak, 28. lipnja 2011.

со книга закопај ме

Со книга закопај ме
да вревам во подземјето
мислејки на саканите
да ги протерувам лошите духови
што не бегаат од темјан
јас сум доброто
што нема да го поразиш
ни по илјада битки
ниту по сто војни
со книга закопај ме
и ќе заечи песна
од утробата на црвената земја.

Nema komentara:

Objavi komentar