srijeda, 6. srpnja 2011.

дојде вистината

Дојде вистината
се растопи како бонбона
падната во врело млеко
го почувствував само мирисот на нането
излегоа желбите што со години ги чував
во кутијата за накит добиена на подарок
и откако дојде вистината
жените не носеа прстени
јас двапати не одев на исто место
само направив погрешен потег
и во себе видов планина од песок.

Nema komentara:

Objavi komentar