petak, 8. srpnja 2011.

моето ништо

Не сум сама
во дворот засадив дрво
и цвеќе од кое ќе порасне надеж
и коцката што ја гледаш на столот
тоа е моето знаење
недоволно за надмудрување
ја имам и среќната ѕвезда
еднаква на ништо
а во срцето бедем
на бедемот човек
па тоа си ти
моето ништо
што толку многу ми значи.

Nema komentara:

Objavi komentar